Перейти до вмісту
Цей вебсайт не оптимізовано для альбомної орієнтації. Будь ласка, поверніть ваш пристрій.
7 Серпня, 2023

Перша мета-конференція про FOOD та інновації в Україні: СТАРТ У FOODTECH

Київ, 04.08.2023 – У пʼятницю завершилася перша мета-конференція «СТАРТ У FOODTECH», що пройшла онлайн у мета-всесвіт Party Space. Захід став важливою подією для харчової індустрії України, де обговорювались ключові тренди та інноваційні рішення у галузі харчових технологій.

Починаючи з вступу, на конференції виступили видатні гості, які розпочали дискусію з важливих питань у харчовій індустрії:

  • Павло Карташов, директор Українського фонду стартапів, поділився інсайтами та підходами до підтримки стартапів у галузі харчових технологій.
  • Manal Al-Hammadi, Ecosystem Lead at EIT Health InnoStars, представила підходи до побудови інноваційних екосистем у галузі охорони здоров’я та харчових технологій.
  • Piotr Nawrocki, координатор проєктів в EIT Food Government Executive Academy, розповів про навчальні ініціативи для лідерів у галузі харчових технологій.
  • Катерина Дегтяр, програмний директор Vacu2m та директор Startup Grind Kyiv, поділилася своїм досвідом у підтримці та розвитку харчових стартапів.

Окрім цього, на конференції були розглянуті різноманітні аспекти індустрії харчових технологій, зокрема:

  • Історії успіху українських FOOD продуктів, поділилися своїм досвідом відомі підприємці, які змогли створити успішні бренди та завойовувати світовий ринок.
  • FOOD тренди у США та Європі були представлені експертами зі світовим іменем, які поділилися своїми відкриттями та передовими практиками.
  • Програми підтримки для FOOD підприємців в Україні були обговорені з представниками владних структур та експертами галузі.


Серед видатних спікерів конференції були:

Блок 1. Історії українських Food стартапів

  • Світлана Котенко, співзасновниця icefood, Babusyna Torbynka, FoodEx та учасниця списку Forbes NEXT 250, розповіла про свій шлях до успіху і важливі кроки у створенні бізнесу.
  • Андрій Євтушенко, співзасновник Ineo products, представив інноваційні натуральні продукти харчування, що відповідають сучасним вимогам споживачів.
  • Таміла Ващук, співзасновниця Vmasli та Vareniy, поділилася досвідом створення нового покоління вареників та пельменів та як можливо здійснити кулінарну революцію.

Блок 2. Світові тренди FoodTech: Чи дійсно споживач бажає купувати крафтові та органік продукти?

  • Сергій Венгер, засновник Wenger Consulting (Чикаго), розповів про маркетингові стратегії на міжнародних ринках.

Також своїм досвідом на європейському ринку поділилися стартапи з EIT Food:

  • Selcuk Ugurlu, стартап ChemCode, розробивший специфічні рецептори для біосенсорів.
  • Полінa Кравцова та Богдан Воробйов, стартап OptySun filters, представили технологію для очищення та дезінфекції води.
  • Miron Marczuk та Łukasz Kopiński, стартап Ribes Technologies, розповіли про автоматизацію ягідних плантацій.

Блок 3. Огляд програм підтримки для Food стартапів.

  • Ольга Пелех, проєктний менеджер EIT Food Seedbed Incubator, висвітлила можливості для стартапів у харчовому секторі.
  • Анна Міленіна, радниця директора ДУ Офіс з розвитку підприємництва та експорту, розповіла про грантову підтримку підприємців у галузі харчових технологій.
  • Олена Луценко, координатор Програми для менеджерів Fit for Partnership with Germany, представила можливості для співпраці з Німеччиною.

Переглянути запис трансляції можна за посиланням



InterHEI Food and Health Innovations Ukraine реалізовується Науковим парком Національного університету “Львівська політехніка”, Науковим парком Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Vacuum Deep Tech Accelerator у партнерстві з Українським фондом стартапів, Національним університетом “Львівська політехніка” та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Інші новини